Домосвіт

Новини

Будівельник у Києві. Де знайти та як домовиться.

Будівельник у Києві. Де знайти та як домовиться.

Суспільство завжди потребує будинків, заводів, лікарень, електростанцій та інших споруд. Таким чином, хоч би як світ змінився, професія будівельника завжди залишається однією з найактуальніших у світі.

У дитинстві багато людей грали в архітекторах, зводили пісочні замки, будували з кубиків і збирали піраміди.

Будівництво є однією з найдавніших людських професій, а багато творів і зараз не втратили актуальності, такі як стародавні єгипетські піраміди або античні палаци. Адже як би світ не змінився протягом тисячоліть, люди все ще продовжують створювати сучасні шедеври, при цьому нерідко вивчають і використовують технології давнини.

Будівельник – це спеціаліст, який займається будівництвом будівель, конструкцій, у тому числі гідротехнічних споруд, електростанцій та інших комерційних та соціально-значущих об’єктів.

Усі спеціальності будівництва можна розділити умовно на дві категорії: інженерів та виконавців. Першим є люди, які мають вищу технічну освіту, займаються управлінням та дизайном. Виконавці виконують доручення керівника.

Головну роль у будівництві будівлі відіграли інженери-будівельники. Бере участь у проектуванні споруд разом із архітектором та організовує, координує роботи інших співробітників. Іншу групу можна назвати представниками будівельної професії, що працюють руками та з обладнанням прямо на будівельній ділянці: кранівником, муляром, маляром, маляром і т.д.

Будівництво є довгою та складною дією. На кожному етапі працюють спеціалісти певного профілю, спеціалісти вузьких спеціальностей, які несуть відповідальність за свою робочу ділянку та можуть гарантувати якість.

Інженер – будівельник. Щоб опанувати цю професію, необхідно мати широкий набір знань, навичок в інших галузях. Наприклад, для інженера необхідно знати геодезію та проектування (вміючи читати креслення та втілювати завдання архітекторів у готову будову), будівельні норми та стандарти. Найважливіші якості – відповідальність, терпіння, уважність та вміння містити концентрацію у себе. Його завдання:

  • Збір інформації, вивчення території, де планується будівництво,
  • Розробка проектів з будівництва та реконструкції;
  • Контроль за проведенням робіт та їх відповідністю документації, стандартам;
  • Знайти найбільш підходящі матеріали, технології та спецтехніку для будівництва;
  • Налагодження та обслуговування будівельних та технічних засобів;
  • Проведення будівельних експертиз, прийому та здавання об’єктів.

Геодезист спільно з інженером з будівництва досліджує місце та площу, на яку вестиме будівництво.

Фахівці, що працюють на спеціальній техніці, виконують різні складні завдання: копка котловану, підвіз і підйом матеріалів, заливка бетону і безліч завдань, які здатні виконати тільки вони.

Муляр займається укладанням цегли і працює з великими стіновими блоками, що є основою будинку.

Фахівці для оздоблення внутрішніх приміщень: маляри, шліфувальники, електрики, сантехніки, плиточники та інші, вузькоспрямовані спеціалісти – займаються оздобленням внутрішніх приміщень та приміщень зовнішнього призначення.

Є безліч будівельників, які працюють як самостійно так і невеликими бригадами і вся складність тільки в тому, що необхідно підібрати людину не просто із загальними розуміннями, а саме з досвідом, який вам необхідний.

Компанія Домосвіт має у своєму штаті безліч висококваліфікованих фахівців, які є майстрами своєї справи. Ми виконуємо будівництво під ключ, а наші будівельники найкращі!